Десетки популярни футболисти се очаква да бъдат възпрепятствани да играят за националните

...
Десетки популярни футболисти се очаква да бъдат възпрепятствани да играят за националните
Коментари Харесай

COVID-19 ще попречи на 100-ина звезди да играят за Мондиал`22

Десетки популярни футболисти се чака да бъдат възпрепятствани да играят за националните си тимове в квалификациите за Мондиал 2022 през септември и октомври. Причината е, че част от дуелите ще се организират в страни, които се водат в " алената зона " поради огромен брой болни от COVID-19. Това надлежно допуска завръщащите се от тези страни да преминат специфичен режим, включващ карантина. Специално тези футболисти, които играят във Англия, би трябвало да преминат 10-дневна изолираност в специфични хотели.

Футболната асоциация на Англия и управлението на Премиер лигата към този момент водят договаряния с управляващите за изключения от тези правила. А точно - играчите да бъдат позволени да упражняват, в случай че дадат два негативни теста за ковид в границите на 96 часа след завръщането си. Шансовете за триумф обаче са минимални, защото към този момент бе отказано на британските и ирландските ръгби национали да минат по облекчена процедура след завръщането им от Южна Африка.

Затова футболните клубове сами започнаха да взимат ограничения. " Ливърпул " отхвърли да пусне Мохамед Салах за мача на Египет против Ангола в Кайро, защото домакините са точно в " алената зона ". Звездата обаче ще играе при гостуването против Габон във Франсвил. Към момента бразилските национали Алисон, Фабиньо и Роберто Фирмино също не са пуснати да играят за страната си против Аржентина, Чили и Перу.

Очаква се общо около 100 футболисти, играещи във Англия, да не бъдат пуснати за националните си тимове. Но тази процедура ще надвиши границите на Острова. Прогнозите са, че " Пари Сен Жермен " също няма да пусне огромните си звезди Лионел Меси и Неймар да играят международни квалификации надлежно за Аржентина и Бразилия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР